Vetiver: opbergoplossing en natuurlijk aroma

Vetiver: opbergoplossing en natuurlijk aroma

Allereerst, wat is vetiver? De vetiver is een grassoort, oorspronkelijk afkomstig uit India. Hoewel de plant uit India stamt, wordt hij ook verbouwd in vele andere tropische streken, zoals Madagaskar. De wortels groeien in tegenstelling tot ‘gewone’ grassen recht omlaag tot vier meter diep, met aan deze verticale wortels horizontale zijwortels. Deze bijzondere, matrix-achtige wortelgroei houdt de grond uitermate goed vast. De planten worden gebruikt als succesvol middel tegen bodemerosie als gevolg van regenbuien. De Malagassischen gebuiken vetiver ook graag voor op het dak om te zon te weren, ideaal gezien de lengte van de plant, deze kan namelijk tot 6 meter hoog groeien.

Nadat de vetiver plant wordt geoogst en is gedroogd, wordt het verder niet bewerkt, om de heerlijke natuurlijke aroma te behouden. Vetiver is een dus natuurlijke manier om je huis een heerlijke geur te geven. Vetiver heeft een sterke rokerige, houtachtige geur met aardse en chocolade ondertonen. Wanneer vetiver met water in contact komt, komt de kenmerkende geur van vetiver vrij.

Verrijk je interieur met Afrikaans design en ervaar de schoonheid van het vetiver ‘nestje’. Het is een kunstwerk op zich en leent zich als stijlvolle opbergoplossing of puur als statement in het interieur. De vetiver manden zijn handemaakt door getalenteerde ambachtslieden uit Madagaskar, werkzaam bij Tahiana Creation. Ambachtslieden bij onze partner Tahiana Creation gebruiken voornamelijk vetiver. Tahiana Creation neemt dan ook de verantwoordelijkheid om de vetiver plant her te planten. Tahiana Creation heeft meer dan 36 jaar ervaring in het vertegenwoordigen van lokaal ambachtswerk en sociaal ondernemerschap in Madagaskar. Hun missie is om banen te creëren voor ambachtsvrouwen uit lokale gemeenschappen, om een vast inkomen te bieden en voedselzekerheid, gezondheid en onderwijs voor hun kinderen te garanderen. Tevens is Tahiana Creation trots lid van de World Fair Trade Organization (WFTO).

 

 

Klik hier om de Vetiver Nestmand te kopen. 

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.