Tahiana Creation

Tahiana Creation heeft meer dan 36 jaar ervaring in het vertegenwoordigen van lokaal ambachtswerk en sociaal ondernemerschap in Madagaskar. Hun missie is om banen te creëren voor ambachtsvrouwen uit lokale gemeenschappen, om een vast inkomen te bieden en voedselzekerheid, gezondheid en onderwijs voor hun kinderen te garanderen. Tevens is Tahiana Creation trots lid van de World Fair Trade Organization (WFTO).

Vetiver Gras

De ambachtslieden bij Tahiana Creation gebruiken natuurlijke materialen, voornamelijk vetiver. Tahiana Creation neemt dan ook de verantwoordelijkheid om de vetiver plant her te planten. Vetiver is een tropisch grassoort, oorspronkelijk gekweekt op het eiland Madagaskar om bodemerosie tegen te gaan. Daarnaast wordt het vaak gebruikt door de Malagasy bevolking als dakbedekking omdat de wortels tot zes meter lang kunnen worden. 

Uniek Aroma

Oh, en wist je dat... vetiver heeft een geweldig aroma. Het wordt vaak gebruikt als hoofdingrediënt in parfums en het is een geweldige en natuurlijke manier om je ruimte te parfumeren.

Tahiana Creation featured